Shiatsu masszázs

A siacu (shiatsu) – masszázskezelések

Függetlenül attól, hogy milyen okból jön valaki, mindig az egész testet kezeljük, mivel csak az „egész“ figyelembevételével tudjuk a problémát gyökerestül megszüntetni. A páciens a shiatsu kezelés alatt a földön, egy speciális shiatsu matracon fekszik, kényelmes, könnyű ruházatban, melynek melegére a mély ellazulás által lehűlt testnek van szüksége.A shiatsu masszázskezelések fajtái

– Általános masszázskezelés
– Stresszoldó shiatsu
– Babavárás, szülés és a szülés utáni időszak
– Shiatsu kezelések fájdalom esetén
– Sclerosis multipex betegségben szenvedők kezelése
– Rákos betegek kezelése

Shiatsu masszázs
Általános masszázskezelés

frissítő, vitalizáló vagy egészségmegőrző shiatsu kezelés, amely aktívan tartja a szervezet öngyógyító és védekező rendszerét, növeli a test életenergia-áramlási képességét, és ennek köszönhetően változik a testtudat, élénkülhet az életöröm érzése.

Stresszoldó shiatsu

A stresszoldó, lazító kezelés sokat segíthet vizsgák, fellépések, versenyek, megerőltető feladatok előtt. Ilyenkor az általánosnál konkrétabb izomlazítás, és a helyzetnek, illetve a személynek legmegfelelőbb meridiánrendszer aktiválása eredményez ellazulást, felszabadulást, és fokozhatja a lendületet, a feladat megoldásába vetett hitet.

Shiatsu masszázs

Babavárás, szülés és a szülés utáni időszak

A fogamzás előtt már elindul két sejt mozgása, ez a mozgás a szervezetünk teljes haláláig tart, amihez természetesen energiára van szükségünk. Ez az energia egy öngyógyító, regeneráló, öntisztító rendszerben működik abban az esetben, ha egy, az élet feltételei számára ideális környezetben élünk: jó levegő, tiszta ételek, megfelelő mozgás és testtartás, stresszmentes, vidám, elégedett, boldog életvitel… (tovább)

Shiatsu kezelések fájdalom esetén

Nyak-, váll-, hátfájdalmak, gerincproblémák, isiász
vagy lumbágó esetén a kezelés már speciálisabb technikák alkalmazását igényli: az egyes csigolyatestek lágy kimozgatásától az úgy nevezett „pólya” rendszer érintésével a cranio szakrális terápia elemeinek használatáig. A kezelés akár egy alkalommal is megszüntethet komoly elváltozásokat, annak függvényében, hogy mióta áll fenn a panasz.

Shiatsu masszázs

Sclerosis multipex betegségben szenvedők kezelése

A sclerosis multiplex betegségben szenvedő emberek kezelése sokat javíthat a tünetszegény időszakok elnyújtásában és a közérzet javításában. Speciális energiakezeléssel a saját energia a sérült idegpályák irányába irányításával javul a mozgáskorlátozottság is.

Rákos betegek kezelése

A rákos betegek kezelése talán az egyik legnehezebb feladat, egyben a legnagyobb kihívás is egy shiatsu gyógyász számára. A testi tünetek mellett a lelki hozzáállás a legjelentősebb terület, amivel foglalkozni kell. Egyik legkedvesebb tanárom, Patrizia Stefanini a milánói Shiatsu Iskola vezetője szerint: a rákos betegeknek az életminőségük javításával tudunk a legtöbbet adni. Ez a legtöbb esetben így is van, azonban én a kezdeti stádiumban lévő betegek számára komoly gyógyulási esélyt is látok. A kedvező változás elérésének egyik alapvető feltétele a bizalom, hit és egy nagyon mély belső akarat, amivel sajnos nagyon kevesen rendelkeznek. A rendszeres kezelés növeli a bizalmat, a szervezetre kedvező hatás és a jobb közérzet növeli a gyógyulásba vetett hitet és reményt

Shiatsu masszázs